Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Ujjlenyomat-ellenőrzéssel riogatja az iskolásokat egy pap

2010.01.29. 13:27
Egy lengyel pap ujjlenyomattal ellenőrzi a misére járást, az iskolások ha három éven belül 200 misén részt vesznek, felmentést kapnak a bérmálkozás előtti vizsga alól.

Elektronikus ujjlenyomat-olvasót helyezett el templomában egy lengyel pap, aki így ellenőrizné, hogy az iskolások járnak-e misére, számolt be pénteki számában a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap.

A diákok minden alkalommal, amikor misére mennek, otthagyják ujjlenyomatukat a templomban, és ha három év alatt elérik a 200 misés penzumot, mentesülhetnek a bérmálkozásuk előtti vizsga alól, értesült az újság.

A Lengyelország déli részén fekvő Gryfow Slaski városának iskolásai a hírek szerint kedvelik az ötletet, csakúgy mint az ujjlenyomatos miselátogatást kitaláló papot, Grzegorz Sowát. "Kényelmes, így nem kell sorban állnunk az atya aláírásáért, ami tanúsította, hogy megjelentünk a misén" - mondta a diákok egyike.

Lengyelország Európa egyik legelkötelezettebb katolikus országa, vasárnaponként rendre megtelnek a templomok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?