Natália
1 °C
7 °C

Verset akart átadni Berlusconinak egy késes szerb

2010.01.29. 13:53
Késekkel fölfegyverzett szerb férfit vett őrizetbe a rendőrség az olasz miniszterelnök római rezidenciájának bejáratánál, írta az Il Giornale című napilap.

A feltehetően zavart elméjű hajléktalan férfit, aki az olasz főváros peremén, egy lopott gépkocsiban lakik, a Regina Coeli börtönbe vitték. A négy késen kívül öt követ, csavarokat és egy költeményt találtak a zsebeiben. Állítása szerint az volt a szándéka, hogy átadja a verset Silvio Berlusconinak.

A miniszterelnöki rezidencia környékén megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A közelben található buszmegállót már korábban megszüntették, a buszok azóta nem állnak meg ott.

Tavaly december 13-án egy zavarodott férfi megtámadta Berlusconit: a milánói dóm fémből készült kisméretű másolatával arcon dobta a politikust, akinek fölrepedt a szája, eltört az orrcsontja, és kitörött három foga. Emiatt a kormányfő néhány napos kórházi ápolásra szorult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?