Aliz
6 °C
14 °C

Záporoznak a hősi kitüntetések Ukrajnában

2010.01.29. 17:59

Viktor Juscsenko ukrán elnök hivatali idejének utolsó napjaiban kitüntetéseket osztogat közeli munkatársainak, írta pénteken az ukrajnai média.

Bölcs Jaroszlav renddel tüntették ki az elnök irodavezetőjét, az elnöki titkárság vezetőjének első helyettesét, valamint az államfő mellett működő Nemzeti Stratégiai Kutató Intézet igazgatóját.

Ukrajna hőse kitüntetést kapott az elnöki intézőség vezetőjének egyik ügyfele, és az agrárpolitikai miniszter apósa is. Az Ukrajinszka Pravda hírportál úgy tudja, hogy érdemrenddel tüntette ki Juscsenko személyes testőrségének parancsnokát, Pavlo Aljosint is.

Az ukrán sajtó szerint az új elnök hivatalba lépéséig még várható néhány nagy port felkavaró, Ukrajna hőseinek számát szaporító rendelet, amelynek kedvezményezettjei a távozó államfő környezetének tagjai lesznek. Irina Vannikova, az elnök sajtótitkára szerint az elnök alkotmányban foglalt joga, hogy állami kitüntetéseket adományozzon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?