Pánikot keltett egy utórengés Chilében

2010.03.03. 20:10
A tengerparti falvakban kitelepítették a lakosokat egy erős utórengés miatt Chilében, mert a helyi hatóságok cunamitól tartanak. A katasztrófavédelem szerint ugyanakkor nem kell szökőár kialakulásával számolni.

Erős, a Richter-skála szerint 5,9-es erősségű tenger alatti utórengés keltett riadalmat szerdán a chilei Concepción városában, amelynek térségét pusztító erejű földrengés rázta meg előző hét végén.

A chilei hatóságok veszélyes szökőár kialakulására figyelmeztették a lakosságot és mindenkit felszólították, hogy hagyja el a tengerpartot. A CNN szerint Concepciónban és több tengerparti faluban is egy órát adtak a lakosoknak, hogy hagyják el otthonaikat, a Reuters brit hírügynökség szerint ugyanakkor katasztrófavédelmi tisztségviselők közölték, nem fenyeget cunami veszélye.

Az országban tartózkodó olvasónk szerint voltak a mostaninál erősebb utórengések is, az elmúlt három napban száznál is több utórengés követte egymást, köztük több a 6-os erősséget is meghaladta.

Concepción lakosait azonban megrémítette az utórengés, emiatt igyekeztek magaslatokra eljutni. A szombati földrengés és szökőár miatt több mint nyolcszáz ember halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport