Lenint akarta eltávolíttatni egy fegyveres

2010.03.16. 13:48
Kisebb lövöldözés tört ki hétfőn a moszkvai Vörös Téren, amikor egy férfi be akart hatolni a Lenin mauzóleumba, és az ezt megakadályozni próbáló őrre lőtt egy gumilövedékes fegyverrel. Az incidensben senki nem sérült meg.

A mauzóleum egyik őrével dulakodásba keveredő, hamar ártalmatlanná tett szakállas lövöldöző fegyverét eldobva kijelentette: ellenzi, hogy Lenin holtteste a mauzóleumban legyen, és követeli, hogy maradványait távolítsák el onnan.

A Moszkovszkij Komszomolec szerint ennél zavartabb válaszokat adott: azt mondta, az építményben az antikrisztus múmiáját őrzik. Erre ő először géppisztollyal szét akarta lőni a szarkofágot, de azután azt a tanácsot kapta, hogy nem érdemes próbálkozni, mert a szarkofág biztosan golyóálló üvegből van

A rendőrség adatai szerint a 33 éves Szergej Karpencov nemi erőszak miatt már ült börtönben, de példás magaviseletére való tekintettel négy év után szabadlábra helyezték. Szabadulása után nem sokkal 2007-ben fegyveres rablásba keveredett, tettestársait elfogták, őt azóta körözték.

Mivel eddig nem merült fel, hogy pszichiátriai kezelésre szorulna, a rendőrök feltételezik, hogy Karpencov egy enyhébb vádpont alapján így próbált újra rács mögé kerülni.

Legutóbb 1990-ben dördültek lövések a Vörös téren: egy Alekszandr Smonov nevű férfi Mihail Gorbacsov elnök életét próbálta kioltani.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport