Négyezer nyércet szöktettek meg német állatvédők

2010.03.18. 10:07 Módosítva: 2010.03.18. 10:18
Militáns állatvédők betörtek egy brandenburgi tenyésztelepre és szabadon engedtek négyezer, bundájáért tenyésztett kis termetű, menyétféle ragadozót.

Négyezer nyérc lszökött meg egy brandenburgi farmról, miután feltehetően szélsőséges állatvédők betörtek az üzem területére, és szabadon engedték az állatokat.

A négyezer állatból a vasárnapi betörés óta körülbelül kétezret már sikerült befogni, a többit még keresik. Alfons Grosser, az állatfarm tulajdonosa szerint mivel tenyésztett állatokról van szó, amelyeknek idegen a vadon, 3-4 héten belül a legnagyobb valószínűséggel az állatok 85 százaléka elpusztulna: elütné őket egy autó vagy kutyák végeznének velük.

"Ami itt történik, annak semmi köze nincs az állatvédelemhez" - hangsúlyozta Grosser azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint a betörést militáns állatvédők vállalták magukra az interneten. Egy videófelvétel is megörökíti az állatok kiszabadítását, ennek hitelességét a rendőrség jelenleg vizsgálja.

Grosser frankenfördei farmja a betöréssel legalább 180 ezer eurós (47 millió forintos) kárt szenvedett. Az elszabadult állatok vasárnap óta becslések szerint mintegy 1 tonna táplálékot ettek meg: többek között környékbeli szárnyasokat és más háziállatokat ragadtak el.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás