Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Magyar tanúkat is meghallgatnak a Podravka-ügyben

2010.03.31. 22:12 Módosítva: 2010.03.31. 22:12
A Podravka-ügyben nyomozó rendőrök több magyar tanút is meghallgatnának, bár főleg az összegyűjtött dokumentumokra építenek majd. A kedden őrizetbe vett Damir Polancec volt horvát miniszterelnök-helyettest egyhónapos vizsgálati fogságba helyezték.

Vizsgálati fogságba helyezték szerdán Damir Polancec volt horvát miniszterelnök-helyettest, akit az úgynevezett Podravka-ügyben hivatali visszaéléssel gyanúsítanak. A vizsgálati fogság idejét egy hónapban állapították meg. A posztjáról még tavaly októberben lemondó politikust kedden vették őrizetbe.

Polancecet befolyással való üzérkedéssel vádolják a Podravka élelmiszergyártó körül kirobbant korrupciós ügyben.

Az üggyel foglalkozó zágrábi bíróságon Kresimir Devcic vizsgálóbíró bejelentette, hogy több magyar tanút is meg kívánnak hallgatni, bár az ügyben az összegyűjtött dokumentumok fogják játszani a fő szerepet. Polancecen kívül több mint öt hónapja vizsgálati fogságban van Zdravko Sestak, a Podravka egykori elnöke is.

A horvát és az osztrák média korábbi jelentései összefüggésbe hozták a zágrábi kormány és a Mol megbeszéléseit az INA horvát olajtársaság privatizációjáról és irányítási jogáról az OTP és a Podravka élelmiszeripari vállalat közötti megbeszélésekkel. Az összefüggést a legnagyobb magyar bank tagadta.