Slota szerint undorító, szőrös lovakon jöttünk a Kárpát-medencébe

2010.04.17. 11:28 Módosítva: 2010.04.17. 11:29
Ján Slota szerint a mai magyar nemzet genetikailag nagyon messze esik "azoktól a mongoloktól", akik ezer évvel ezelőtt "undorító lovaikon" Közép-Európába érkeztek.

"Szent István összeállt a szlovák fejedelmekkel és a frank lovagokkal, és leölte ezeket a mongolokat az akkori történelmi Magyarország területén. Meglehet, néhányan a nádasba elbújva megmaradtak" - nyilatkozta a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a pozsonyi TASR hírügynökségnek szombaton.

A magyar- és romaellenességéről elhíresült koalíciós pártelnök úgy vélekedett, hogy Szent István nem volt magyar király, hanem a "történelmi Magyarország" (szlovák szóhasználatban Uhorsko) királya volt, aki "jobban beszélt németül, mint magyarul".

"A híres Szent István volt az, aki legyilkolta őket, tehát az elődeiket" - jelentette ki Slota.

Jan Slota
Jan Slota

A szlovák politikus Vona Gábornak, a Jobbik elnökének azon kijelentésére reagált, miszerint Ján Slota és Robert Fico (szlovák kormányfő) meggyőzték a szlovákokat arról, hogy ők nemzetet alkotnak.

"A szlovák nemzet már 1500 éve őshonos ezen a területen. A magyar mongoloid törzsek, amelyek azokon az undorító, szőrös lovakon idejöttek, csak most valamikor ünnepelték ezer évüket (a honfoglalásnak)" - fejtette ki a politikus.

"Ezeknek a jöttmenteknek, a nomádoknak a maradékai Magyarország területén nagyon megritkultak" - tette hozzá Slota.  • Hírek
  • Személyi kölcsön