Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Ahmadinezsád amerikai vízumot kért

2010.04.28. 21:09
Amerikai vízumért folyamodott az iráni elnök, hogy részt vehessen a jövő héten kezdődő atomsorompó-értekezleten, közölték New Yorkban.

Mahmúd Ahmadinezsád "a tudomásom szerint ma kérte a vízumot" - mondta Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet a Biztonsági Tanács munkaülése után. Amerikai források utóbb közölték: a vízumot biztosítják az elnöknek.

A nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról kötött atomsorompó-szerződés utóértekezlete május 3-tól 28-ig lesz az ENSZ székhelyén. A konferencia célja az lenne, hogy egy akcióterv révén megerősítsék a szerződést, és megnehezítsék az atomfegyvergyártó technika megszerzését az olyan államok számára, mint Észak-Korea és Irán, amely egyébként aláírta a dokumentumot.

Eddig úgy volt, hogy Manusehr Mottaki külügyminiszter vezeti az iráni delegációt. Ahmadinezsád felszólalása a világfórumon nem kívánt zavart kelthet a nyugati hatalmak számára, amelyek Teheránt elítélő és büntető szankciókkal járó határozatot akarnak elfogadtatni az ENSZ Biztonsági Tanácsával az iráni urándúsítás miatt.  • Eladnék
  • Hírek