Iskolai késelésre készültek Kínában

2010.05.05. 20:37
A kínai rendőrség szerdán őrizetbe vett két férfit, akik a gyanú szerint újabb késes támadásokat tervezetek iskolák ellen. A két férfit azután vették őrizetbe, hogy napokon belül több támadás is történt iskolák és óvodák ellen, amelyekben a gyerekek voltak késes támadók célpontjai.

Az Új Kína állami hírügynökség jelentése szerint Vuhszi városában őrizetbe vettek két férfit a rendőrség emberei. Az egyikük, egy 39 éves férfit május másodikán tartóztatták le, miután zsaroló levelet küldött egy helyi általános iskola igazgatójának. A csak Liu néven azonosított férfi százezer jüant (hárommillió forint) követelt az iskolától, amit ha nem kap meg "kénytelen lesz" megismételni a Nanping városában történt tragédiát, amikor egy férfi márciusban nyolc gyereket késel halálra egy iskolában.

Vuhszi város rendőrsége még egy húszéves férfit is őrizetbe vett, aki egy internetes bejegyzésben tett gyanús kijelentéseket. A háromnapos fogságba helyezett férfi azt állította, hogy csak viccnek szánta "keressünk gyerekeket, hogy szórakozásból gyilkoljunk" kijelentését, amellyel elmondása szerint csak a figyelmet akarta felkelteni.

A Kína keleti részén található város önkormányzata több mint ezer rendőrt, és háromezer biztonsági őrt vezényelt a városba, hogy a gyerekekre figyeljenek. Hasonló lépésre szánta el magát több kínai város is, az iskolák és óvodák elleni támadások után. Csungcsing városában lőparancsot adtak a rendőröknek, arra utasítva őket, hogy lőjenek agyon bárkit, aki gyerekeket próbál meg bántani.

Az előző héten három nap alatt három támadás történt iskolák és óvodák ellen Kínában. Pénteken, Vejfang városban egy kalapácsot lóbáló férfi öt gyereket, és egy tanárt sebesített meg egy óvodában, majd leöntötte magát benzinnel, és felgyújtotta magát. Egy nappal korábban egy munkanélküli férfi 29 óvodást, és három felnőttet sebesített meg késével az ország keleti részén található Tajhszing városában.

Szerdán pedig egy negyvenes éveiben járó férfi tört be Lejcsou város egyik iskolájába, ahol 18 gyereket, és egy tanárt sebesített meg. Az eset ugyanaznap történt, amikor kivégezték azt a 42 éves férfit, aki márciusban nyolc gyereket késelt halálra egy általános iskolában, Nanping városában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport