Zoltán
-5 °C
9 °C

Romániában mindenki hazudott a kampányban

2010.06.01. 11:31
A tavalyi elnökválasztási kampányban minden romániai párt hazudott, amennyiben elhallgatta a lakosság előtt, hogy ország a szakadék felé rohan - mondta román közlekedési és szállítási miniszter. Radu Berceanu nyilatkozatával kedden rukkolt ki a Gandul című napilap.

A román közlekedési miniszter szerint a választási kampány idején mindenki hazudott.

A bukaresti napilap, a Gandul vezető hírként tálalja Radu Berceanu keserű beismerését. A nyilatkozattal kapcsolatban figyelemre méltónak tartja, hogy a kijelentést nem ellenzéki politikus tette, hanem kormánypárti, olyan, aki a jelenlegi kormány egyik tagja tette.

gandul

A kormányzó Demokrata Liberális Párt (PDL) színeit képviselő tárcavezető szerint a választási kampányban egyik párt sem vállalta azt az "öngyilkos" lépést, hogy beismerje: az ország a tönk szélére sodródott.

A választás tavaly év végén zajlott le Romániában, amelyet követően Basescu elnök Emil Bocot kérte fel kormányalakításra. Derült égből villám csapásként érte a lakosságot, amikor alig négy hónapos regnálás után május elején bejelentették, hogy egyebek mellett levágják a közalkalmazottak bérének negyedét, és elveszik a nyugdíjak 15 százalékát. A meglepett közvélemény néhány hetes fáziskéséssel reagált az életszínvonalat súlyosan érintő döntésekre.