E-gettóba zárta Magyarországot Slota

2010.06.04. 13:55
Magyarországi ip-címről elérhetetlen a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párt honlapját. Ha valakit mégis érdekelné, egy gombnyomással kijátszhatja az így legfeljebb szimbolikus tilalmat.

Magyarországi ip-címekről elérhetetlen a Szlovák Nemzeti Párt honlapja. Ha megpróbálná megnézni, az sns.sk oldal a 403 Forbidden hibaüzenetet adja.

Hogy a hiba nem általános, azt az is bizonyítja, hogy nem magyar ip-címet adó proxyszerveren keresztül az oldal elérhető - azaz feltételezhetően az sns.sk szervere van úgy konfigurálva, hogy a magyar ip-címről érkező lekérdezéseket ne szolgálja ki.

A Jan Slota vezette párt mindig is kapható volt a magyarellenes gesztusokra. Választási kampányuk legújabb eleme szerint a magyarok egy pillanat alatt magyar gárdistává, ellenséggé alakulhatnak. Az SNS oldala nem sokkal az új plakátkampány indulása után vált elérhetetlenné Magyarországról.

A tiltás amúgy nem sokat ér. A weben egy kattintással elérhetőek ingyenesen használható proxyszerverek, melyek elrejtik a felhasználó ip-címét. Így már nyugodtan böngészheti ön is.  • Hírek
  • Hírek