Botond, Mózes
EUR 389,42 Ft
USD 373,22 Ft
12 °C
29 °C

Hangfelvétel élezi a szlovák kampányt

2010.06.10. 17:34
Állítólag Robert Fico miniszterelnökére emlékeztető hang beszél pénzmosásról a Sme lap birtokába került hangfelvételen. Fico tagadja, hogy ő lenne hallható, és feljelentést tesz az ügyben.

Pénzmosással hozza kapcsolatba Robert Fico kormányfőt, a legerősebb kormánypárt elnökét egy hangfelvétel, amely csütörtökön, alig két nappal a parlamenti választás előtt került nyilvánosságra Szlovákiában.

A Sme című liberális napilap birtokába került hangfelvétel valószínűleg 2002-ből származik. Az ismeretlen személy, akinek a hangja állítólag hasonlít Fico hangjára, a felvételen beismeri, hogy összesen 75 millió koronát szerzett a támogatóktól nem hivatalos úton.

000T TRPar3289783

Fico határozottan tagadja, hogy az ő hangja lenne hallható, és bejelentette, feljelentést tesz az ügyben. "Hazugságról és piszkos kampányról van szó" - állítja a kormányfő, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt elnöke. Úgy véli, hogy a Sme kampányt folytat ellene.

"A Sme senki ellen semmiféle kampányban nem érdekelt" - mondta Matús Kostolny, a lap főszerkesztője.

A vitatott hangfelvétel létezését Daniel Lipsic, az ellenzéki Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) alelnöke is megerősítette. "Olyan hangfelvételt kaptam kézhez, amely megerősíti, hogy a Smer finanszírozása törvénytelenül történt. A főügyésszel már beszéltem a dologról" - mondta újságíróknak Lipsic.

"Csak annyit mondhatok, hogy biztosítottam. Remélem, hogy senki sem hallgatózik. Az idei évre 35-öt, a jövő évre 40-et biztosítottam, meg néhány más dolgot" - mondja a hang a felvételen. Az nem derül ki, hogy ki adta volna a pénzt a Smernek. A hivatalos dokumentumok szerint a párt 2002-ben csak ötmillió korona támogatást kapott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek