Zoltán
-5 °C
9 °C

Kennedy-szexpartiról súgtak az FBI-nak

2010.06.15. 12:33 Módosítva: 2010.06.15. 12:36
Az FBI nyilvánosságra hozta a 2009 nyarán elhunyt Ted Kennedy aktáját, amely alapján a politikus rengeteg fenyegetést kapott. Az egyik feljegyzés szerint testvéreivel együtt részt vehetett egy manhattani hotelben rendezett szexpartikon, bár a forrás hitelessége nem egyértelmű.
Ted Kennedy
Ted Kennedy

Ted Kennedy 2009 augusztusában elhunyt massachusetts-i szenátor nyilvánosságra került FBI-aktája főként a politikus elleni életveszélyes fenyegetéseket tartalmazza, az egyik 1965-ös feljegyzés azonban a Kennedy-testvérek állítólagos szexpartijairól tesz említést.

A Daily News szerint egy hosszabb jelentés egyik lapjának tűnő papíron az áll, hogy egy Jacquline Hammond nevű gazdag asszonynak megfontolandó információi vannak a manhatteni Carlyle Hotelben zajló szexpartikról. Ezeken a feljegyzés szerint Marylin Monroe és Frank Sinatra is megjelent.

Az nem derül ki, hogy Hammond honnan tudhatott az állítólagos bulikról.

Egy másik jelentésben megemlített forrás szerint a Cosa Nostra azt tervezte, hogy Bobby Kennedy ügyészi vizsgálatai miatt különböző nőkkel hozzák kompromittáló helyzetbe Ted Kennedyt és Bobbyt.

A kedden nyilvánosságra hozott 2352 oldalas akta szerint az FBI folyamatosan vizsgálta a Ted Kennedy elleni esetleges fenyegetéseket és az azokról jelentő források megbízhatóságát. Az egyik információ szerint például Bobby Kennedy gyilkosa Tedet is levadászta volna.

A dokumentumok szerint a szövetségi ügynökök minden levelet, névtelen telefont nyilván tartottak. A fenyegetések között voltak a politikust ábrázoló fényképek, amelyekre szarvakat firkáltak, egy prostituált pedig azért végzett volna Ted Kennedyvel, mert "szerinte erkölcstelen".