Elégedetlenek Obama helyzetkezelésével

2010.06.15. 20:56
Az amerikaiak többsége elégtelennek véli Barack Obama helyzetkezelését a Mexikói-öblöt sújtó katasztrofális olajszennyezés ügyében egy kedden közreadott felmérés szerint.

Az elégedetlenek 52 százalékos aránya arra utal, hogy a kérdés már komoly politikai kérdéssé vált, és befolyással lehet az őszi, félidős kongresszusi választásokra, sőt a következő, 2012-es elnökválasztásra is. A megkérdezettek 87 százaléka válaszolta, hogy személy szerint rendkívül fontosnak tartja az ügyet, egyharmaduk pedig azt is kétségbe vonja, hogy a kormányzat tudna-e segíteni rajta, ha ő esne katasztrófa áldozatául. Kétharmadnyian kételkednek abban, hogy a kormány eddigi tevékenysége bármilyen hatást gyakorolt volna a helyzetre.

A válaszadók többsége (54 százalék) a kormányzati reakció lassúságát, a bürokráciát hibáztatja. Háromnegyedük úgy véli, hogy az olajszennyezés a saját családjára is közvetlen kihatással lesz, 63 százalékuk szerint pedig még öt év múlva is nyögni fogja az ország a következményeket.

A közvélemény változását jelzi, hogy a korábbinál sokkal többen, már 72 százaléknyian tartják nagyon fontos kérdésnek a környezetvédelem ügyét - derül ki az amerikai hírügynökség által országszerte elvégzett felmérésből.

Obama a nap folyamán beszédet intéz az ország népéhez az elnöki irodából a kialakult helyzetről.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla