Albin
0 °C
10 °C

Lecsaptak a befolyásos olasz maffiavezérre

2010.06.15. 12:17 Módosítva: 2010.06.15. 12:19
Elfogták a nápolyi maffia egyik legbefolyásosabb maffiavezérét, aki villájából irányította klánja akcióit. A hatóságok szerint kemény csapást mértek a bűnszervezetre.

Őrizetbe vették a Camorra olasz bűnszervezet egyik legbefolyásosabb tagját Dél-Olaszországban, jelentette a helyi rendőrség. Nicola Schiavonét a Nápolytól északra fekvő kisvárosban, Casal di Principében lévő villájában vették őrizetbe.

000T TRPar3299739

Innen irányította a nápolyi Camorra egyik legveszedelmesebb klánját, a Casalesiket, akiknek gyilkosságok, zsarolások és egyéb üzérkedések írhatók a számlájára. Schiavonét egy hármas gyilkossággal kapcsolatban vádolják.

A klán korábban halálosan megfenyegette Roberto Saviano olasz írót, aki "Gomorra" című könyvében felfedte a Casalesik illegális tevékenységének minden szövevényes szálát.

Az olasz igazságügyi miniszter, Angelino Alfano a rendőrségi akció után azt mondta, hogy a maffiatag elfogásával nagyon kemény csapást mértek nem csak a Casalesikre, hanem a Camorra egészére.

A hatóságok még 1998-ban fogták el Nicola Schiavone apját, a "Sandokan" néven is ismert Francescót, aki hosszú ideig állt a Casalesik élén.