Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Rosszul lett meghallgatásán az amerikai tábornok

2010.06.15. 20:56
David Petraeus tábornok, az amerikai hadsereg központi parancsnokságának vezetője rosszul lett, miközben a szenátusnak azt ecsetelte, hogy tartható a hadsereg afganisztáni kivonulásának menetrendje.

Tartható az amerikai hadsereg Afganisztánból történő kivonulásának a jövő évre tervezett dátuma - jelentette ki David Petraeus tábornok, az amerikai hadsereg központi parancsnokságának vezetője kedden egy szenátusi meghallgatáson.

Az iraki és afganisztáni hadműveleteket felügyelő katonai vezető John McCain szenátornak - a legutóbbi elnökválasztáson Barack Obama ellenfelének - válaszolt, aki szerint Afganisztánban amerikai szempontból rossz irányba fejlődnek az események, és lehetséges, hogy válságos helyzetbe torkollnak.

Az ülve beszélő David Petraeus válaszolás közben kis időre az asztalra borult, majd láthatóan szédelegve felállt, és elhagyta a termet. Mintegy húsz perc múlva tért vissza, s befejezte a válaszadást.

Később újságíróknak azt mondta, hogy keveset ivott, s szervezetének alacsony folyadékszintje okozhatta a múló rosszullétet.