Géza
1 °C
16 °C

Merényletet terveztek a szerb belügyminiszter ellen

2010.06.21. 16:41

Állítólag merényletet terveztek Ivica Dacic szerb belügyminiszter ellen hétvégi boszniai látogatásán; a tárcavezető hétfőn próbálta kisebbíteni az ügy jelentőségét, azt mondta, vannak kockázatok, amelyek együtt járnak munkájával.

Beszámolók szerint a szokásosnál feltűnően nagyobb biztonsági készültség mellett zajlott le Dacic vasárnapi látogatása Banja Lukában, a boszniai Szerb Köztársaság székhelyén. A Press című belgrádi lap azt írta, több mint száz rendőr ügyelt Dacic biztonságára, és egy rendőrségi helikopter is kísérte a miniszteri gépkocsioszlopot.

A tárcavezető hétfőn újságírói kérdésre elismerte, hogy a rendőrség tudomására jutott bizonyos műveleti értesülések miatt valóban szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be vasárnap Banja Lukában, de hozzátette, szerinte az ügynek túlzottan nagy figyelmet szentel a sajtó. "Bizonyos kockázatokkal együtt jár mindannyiunk munkája" - mondta.

A Press azt írta hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a délszláv alvilág egyik hírhedt figurájának, a kokaincsempész-hálózat működtetésének gyanújával nemzetközi körözés alatt álló Darko Saricnak két korábbi üzlettársa Dacic megölését tervezte, és a merényletet a miniszter vasárnapi boszniai látogatására időzítették volna.