Nyolc halott a chicagói bandaháborúkban

2010.06.21. 21:00
Legalább nyolc ember meghalt Chicagóban a hét végi fegyveres összecsapásokban, a sebesültek száma meghaladja az ötvenet. Egy egyéves kislányt nyaklövés ért egy büfénél, csak ott 18 embert lőttek meg.

Legalább nyolc halottat követelt a hét végén a fegyveres erőszakhullám Chicagóban, és több mint ötven ember megsebesült a lövöldözésekben, amelyek több mint fele bandaháborúkhoz kötődik.

A Chicago Sun-Times napilap szerint a sebesültek között van egy egyéves kislány is, akit nyaklövés ért, amikor hétfőre virradóra lövöldözés tört ki Near West Side kerület egy büféjénél. Itt 18 embert lőttek meg.

Egy 28 éves, nőnek öltözött férfit hétfőn hajnali 3 órakor lőttek mellkason a South Side templom közelében, a holttestet egy arra haladó autós találta meg. Egy 44 éves férfivel ugyancsak hétfőn hajnalban fejlövés végzett. Egy 20 éves férfi meghalt és két másik megsebesült, amikor vasárnap éjszaka vitába keveredtek egy nő miatt, a lövöldöző tettesek elmenekültek a helyszínről. Egy vasárnapi csetepatéban egy 16 éves lány is súlyosan megsebesült, a hátába kapott golyót, amikor egy férfi pisztollyal lövöldözni kezdett.

Jody Weis chicagói rendőrfőnök azt mondta, a lövöldözések több mint fele bandaviszályokhoz kapcsolódik.

A 2,8 millió lakosú, Illinois állambeli Chicago az Egyesült Államok harmadik legnépesebb városa, az 1920-es évek legrettegettebb gengsztere, Al Capone is ott élt. 1974-ben történt a legtöbb, 970 gyilkosság. 1992-ben 943 gyilkosság volt, 100 ezer lakosra 34 jutott. Több más nagyvároshoz hasonlóan az 1990-es években a gyilkosságok száma visszaesett, 2004-ben 448 volt, 2008-ban viszont 510 ilyen eset történt, a második legtöbb az amerikai városok között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport