Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

Házak százait öntötte el az ár Boszniában

2010.06.22. 23:36
Több mint 1500 házat öntött el az ár Bosznia északi részének több településén, ahol a hatóságok és a lakosok együtt küzdöttek a három napon át tartó heves esőzések miatt megáradt folyókkal.

A Banja Lukától 20 kilométernyire fekvő Celinacban volt a legnehezebb helyzet, ahol félezer ház került tartósan víz alá. Mintegy húsz családot kitelepítettek otthonából. A tízezer lakosú településen kora délután óta nincs áramszolgáltatás.

"Valóságos katasztrófa történt. Egyfolytában esik, a víz nem folyik el és a helyzet egyre aggasztóbb" - mondta Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke, aki a károk felmérése céljából a településre utazott.

A boszniai szerb kormány helikoptereket bocsátott a polgári védelem rendelkezésére a mentéshez. Az északkeleti Bihactól az északnyugati Bijeljináig minden települést érintett az árvíz, több tucatnyi lakost kellett kimenekíteni otthonukból.

Az ár sok utat megrongált vagy eltorlaszolt, egyes falvak teljesen elszigetelődtek a külvilágtól. Ellátásukról a polgári védelem gondoskodik. Több száz hektárnyi mezőgazdasági terület is víz alatt van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport