Lezárták Oslo belvárosát

2010.07.09. 10:24
A norvég rendőrség lezárta Oslo központjának jelentős részét egy elhagyott csomag miatt. A gyanús táskát egy nappal azután találták a miniszterelnöki hivatal közelében, hogy a hatóságok letartóztattak három férfit, akik a vád szerint terrortámadásra készültek.

A teljes kormányzati negyedet lezárták Oslóban egy elhagyott csomag miatt pénteken, a gyalogosok sem mehetnek be. Riasztották a tűzoltókat és a mentőket is. A forgalmat elterelték, a buszok is más útvonalon járnak. A térfigyelő kamerák szerint egy férfi hagyta az utcán a táskát. A rendőrség azt mondta, hogy nem kaptak fenyegetést vagy figyelmeztetést sehonnan. A hatóság szerint korábban többször is voltak már fenyegetések, amelyek a kormányzati negyedet érintették.Egyelőre senki sem akarta kommentálni azt a feltevést, hogy a pénteken elhagyott táskának köze lehet a csütörtöki letartóztatáshoz.

Három férfit tartóztattak le csütörtökön a rendőrök Norvégiában azzal a váddal, hogy terrortámadásra készültek. Sajtóértesülések szerint a bombákat gyártó gyanúsítottak az al-Kaida tagjai, akiket az amerikai hatóságok már egy éve megfigyeltek. A BBC arról írt csütörtökön, hogy a norvégiai letartóztatás kapcsolatban áll a New York-i metróhálózat ellen tervezett, de a hatóságok által tavaly szeptemberben meghiúsított bombatámadással. Ebben az ügyben szerdán emeltek vádat az amerikai ügyészek, az öt vádlott egyike már bűnösnek is vallotta magát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport