Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Megérkeztek Washingtonba az Oroszországból elengedett kémek

2010.07.10. 08:11
Leszállt a washingtoni Dulles repülőtéren helyi idő szerint pénteken kora este az Oroszországból elengedett kémeket szállító repülőgép.

A négy férfit, akiket nyugati országok javára folytatott kémkedésért ítéltek el Oroszországban, a nap folyamán Bécsben cserélték ki az Egyesült Államokban június végén őrizetbe vett, Moszkvának dolgozó tíz titkos ügynökre.

Egyelőre nem tudni, hogy a Washingtonban leszállt gépen hányan utaztak. Brit médiajelentések szerint a gép rövid időre megszakította útját a dél-angliai Oxfordshire-ben lévő katonai légitámaszponton. A szabadon engedett oroszokat Bécsből ugyanaz a légitársaság, a Vision Airlines szállította Washingtonba, amelyik az értük kicserélt tíz ügynököt az osztrák főváros repülőterére, a kémcsere helyszínére.

A Washington melletti Dulles légikikötőben a gépből kiszállókra egy autókonvoj várt. Néhány órával korábban érkeztek meg a moszkvai domogyedovói repülőtérre az Egyesült Államokból elengedett ügynökök a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik repülőgépével.