Alfréd
-2 °C
2 °C

Fidel Castro betoppant a kutatási központba

2010.07.11. 12:30 Módosítva: 2010-07-11 12:37:04
Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és szellemileg is nagyon friss, állítják újságírók és kutatók, miután hónapok után újabb képek készültek a kutatási központot felkereső volt kubai elnökről, aki betegsége óta nem mutatkozik a nyilvánosság előtt.

Ritka fotók jelentek meg szombaton Fidel Castro kubai vezetőről az interneten, amelyek szerdán készültek, amikor a 83 éves kubai vezető december óta először jelent meg nyilvános helyen, felkereste a havannai nemzeti tudományos kutatóközpontot.

Először két helyi újságíró tett közzé honlapján mobiltelefon kamerájával készített fényképeket. Röviddel a felvételek megjelenése után újabb képek jelentek meg az eseményről a hivatalos állami honlapon, ezekt a forradalmi vezető fia, Alex készítette saját apjáról.

A képeken a volt elnök melegítőt visel, és láthatóan jókedvűen beszélget a kutatóközpont vezetőivel. Az egyik újságíró azt írta blogjában, hogy Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és a kutatóközpont igazgatója szerint szellemileg nagyon friss.

A 49 éven át a szigetország élén álló Fidel Castro, négy éve nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Azóta nem látták, hogy egy államtitokként kezelt betegség 2006 júliusában arra kényszerített, hogy átadja a hatalmat öccsének, Raúlnak. A forradalmi vezetőről utoljára tavaly decemberben tettek közzé fényképeket, az akkori fotók a nicaraguai államelnökség honlapján jelentek meg.