Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Rendőröket ejtett túszul egy komjáti férfi

2010.07.12. 11:40
Túszdráma zajlott az éjszaka a felvidéki Vágkirályfa közelében. Egy országos körözés alatt álló férfi lefegyverzett két rendőrt, de a kommandósok lelőtték.

Vasárnap este a szlovákiai Vágkirályfa (Kráľová nad Váhom) határában közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök. Fél tíz körül meg akartak állítani egy Skodát, de a sofőr nem állt meg, földutakon elmenekült - írta a čas.sk-ra hivatkozva a bumm.sk magyar nyelvű hírportál.

A rendőrök üldözni kezdték a kocsit, ami egy oszlopnak ütközött. A sofőr elmenekült, utasát, egy harmincéves férfit őrizetbe vették, majd a vágsellyei rendőrkapitányságra szállították.

Ezután a rendőrök visszatértek a helyszínre. Megpróbálták elfogni a menekülő sofőrt, aki - eddig tisztázatlan körülmények között - egy géppisztollyal lefegyverezte őket.

A túszdráma hétfőn reggel 8 óra után ért véget Kisvárad (Nitriansky Hrádok) mellett, a túszejtőt lelőtték. Martin Korch rendőrségi szóvivő csak annyit közölt, hogy a rendőröket túszul ejtő férfi nem élte túl a rendőrség speciális kommandós alakulatának beavatkozását, a két rendőrnek viszont nem esett bántódása.

A TASR szlovák hírügynökség szerint egy gyilkosságért korábban már elítélt, 28 éves komjáti (Komjatice) férfi volt a túszejtő, aki ellen országos körözést adtak ki.