Adócsalással gyanúsítják Sean Conneryt Spanyolországban

2010.07.15. 20:03
James Bond egykori megformálóját és francia származású feleségét, Micheline-t csütörtöki sajtóbeszámolók szerint azzal gyanúsítják, hogy köze van egy málagai ingatlanpanamához, amelynek révén 1,6 millió euróval (mintegy 448 millió forinttal) károsították meg a spanyol kincstárt.

Az adócsalási ügynek összesen csaknem 30 gyanúsítottja van.
A vizsgálatok középpontjában egy ingatlancég áll, amely a hírek szerint üzleti kapcsolatban állt a 79 éves skót színésszel. A vállalkozás állítólag két telket adott el Málagában úgy, hogy nem fizetett utána adót.

Az ügyben eljáró vizsgálóbíró hivatalos nemzetközi idézést adott ki, hogy kihallgathassa a Bahamákon élő filmsztárt és feleségét - írta a Sur de Málaga című újság honlapján. Az értesülést az AFP francia hírügynökség igazságügyi forrásból egyelőre nem tudta megerősíttetni.

Connery és felesége ellen már régóta nyomoznak, de eddig csak marbellai Malibu-villájuk eladásának mozzanatait vizsgálták. A házaspár 1999-ben nagy haszonnal adott túl a villán, és a tengerparti telken, ahol az épület állt, később luxuslakásokból álló, négyemeletes házat húztak fel.

Állítólag nem egészen szabályosan szerezték meg az építési engedélyeket: a telket gyanús körülmények között minősíttették át. A filmsztárt pénzmosás és befolyással való üzérkedés gyanúja miatt ebben az ügyben májusban már beidézte egy marbellai bíró.

A színész elleni vizsgálatok a Goldfinger művelet néven folytak, utalva arra az 1964-es James Bond filmre, amelynek főszerepét Connery játszotta. A nyomozás során előkerült új dokumentumok keverték gyanúba a málagai telekügyletek miatt is.

Marbellát, az előkelő dél-spanyolországi üdülőhelyet az utóbbi években óriási korrupciós ingatlanbotrány rázta meg, amelybe az egész önkormányzati testületet belekeveredett.  • Hírek
  • Személyi kölcsön