Géza
-11 °C
-4 °C

Ismét rendőrökre támadtak Grenoble-ban

2010.07.19. 13:42
Ismét támadás ért rendőröket Grenoble-ban, három nappal azután, hogy a rendfenntartók agyonlőttek egy játékkaszinót kirabló fiatalembert.

Hétfőre virradó éjszaka legalább két lövés ért egy Grenoble utcáin járőröző rendőrautót - közölte hétfőn a helyi rendőrség. A támadásban senki nem sérült meg.

Péntek óta mintegy 80 gépkocsit gyújtottak fel randalírozó elemek a délkelet-franciaországi városban, így állva bosszút egy 27 éves rabló lelövéséért.

Manuel Valls ellenzéki politikus az események kapcsán arról beszélt, hogy Nicolas Sarkozy elnök biztonságpolitikája csődöt mondott. Az államfő nemrég - már a 2012-es elnökválasztásra készülve - bejelentette, hogy az eddiginél komolyabban akar foglalkozni a biztonság kérdésével.

Brice Hortefeux belügyminiszter szombaton Grenoble-ba utazott, ahol ígéretet tett a biztonsági helyzet javítására. Ennek jegyében kilátásba helyezte még több térfigyelő kamera fölszerelését, valamint 240 fővel megerősítette a helyi rendfenntartó erőket.

A pénteken történt lövöldözés kapcsán az ügyészség megállapította, hogy rendőrök jogos önvédelemből lőttek a 27 éves Karim Boudoudára, mert a férfi által leadott lövéseket viszonozták.