József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kivégeztek egy vállalkozót Szlovákiában

2010.07.20. 14:55 Módosítva: 2010-07-20 16:03:40
Szitává lőttek egy 34 éves vállalkozót a nyugat-szlovákiai Nagytapolcsányban. Jozef Mišenka már korábban is a bűnözők célpontja volt.

Automata fegyverrel kivégeztek egy vállalkozót a szlovákiai Nagytapolcsányban (Topoľčany) kedden délelőtt, írja a bumm.sk felvidéki magyar hírportál.

Az ismeretlen támadó csaknem harminc lövést adott le a 34 éves Jozef Mišenka autójára. A rendőrség további részleteket nem árult el, tart a vizsgálat.


View Topoľčany in a larger map

Nem ez volt az első merénylet a vállalkozó ellen. Két éve elrabolták, előbb hárommillió, majd ötmillió korona váltságdíjat követeltek érte. A férfi kiszabadult, miután a barátnője a rendőrséghez fordult.

Az elhunyt vállalkozó anyja az Euromont TO cégben társtulajdonos, amelyet tavaly augusztusban bombatámadás ért. Akkor egy ember meghalt, öten megsérültek. A cég irodáját teljesen megsemmisítette a robbanás.

Július 9-én ógyallai otthona előtt lőtték le Basternák Lászlót, a Magyar Koalíció Pártja politikusát. A szlovák rendőrség gyorsan elfogta a feltételezett tettest, a 29 éves K. Istvánt, akit már többször kihallgattak, de az indítékról egyelőre semmit sem tudni.