Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Bill Clinton irodáját ellepték a poloskák

2010.07.29. 15:38
Nagyszabású intézkedéseket terveznek New Yorkban a várost ellepő ágyi poloskák ellen, félmillió dollárt fordítanak a védekezésre. Az elszaporodó rovarok több hotelnek is kárt okoztak, Bill Clinton harlemi irodájába is befészkelték magukat.

New York városa megelégelte a helyi üzleteket, szállodákat és háztartásokat ellepő ágyi poloskákat és pénzt nem kímélve háborút indított a vérszívók ellen. A város vezetősége szerdán jelentette be, hogy 500 ezer dollárt (108 millió forint) fordít a poloskák elleni hadjáratra, miután az elmúlt három év alatt 40 százalékkal növekedett az apró vérszívók miatt érkező panaszok száma.

Az ágyi poloskák leginkább a bútorok réseibe fészkelik be magukat és előszeretettel szívják mind az emberek, mind az állatok vérét. A városvezetés szerint valószínűleg a magas népsűrűség és a több millió turista miatt terjedtek el a városban. Bill Clinton korábbi amerikai elnöknek például a harlemi irodáját lepték el a poloskák, amelyek több hotelnek is komoly anyagi károkat okoztak.

2009-ben több mint 33 ezren tárcsázták a város poloska-panaszvonalát, hogy segítséget kérjenek. A poloskák bár nem terjesztenek betegséget, ám nagyon nehéz és költséges megszabadulni tőlük, ráadásul "érzelmi, pszichológiai és környezeti problémákat is okoznak" - mondta Gale Brewer tanácstag.

A lapos, ovális, barnás-piros és nagyjából ötmilliméteres teremtmények, a matracokba, mobiltelefonokba, játékokba, vagy akár a számítógépek billentyűzetébe is befészkelhetik magukat. A különböző típusú poloskákról bővebben a Velvet cikkében olvashat>>>  • Vennék
  • Hírek