Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Nem került elő a Drávánál eltűnt magyar

2010.07.31. 22:14 Módosítva: 2010-08-01 18:30:39
Szombaton kora estig sem került elő az a magyar férfi, aki a Dráva horvátországi szakaszán, Répás (Repas) közelében tűnt el még csütörtökön este, jelentette a zágrábi magyar konzul. A horvát hatóságok felfüggesztették a kutatást, amit vasárnap folytatnak tovább.

A horvát rendőrök és a katasztrófavédelmi szervezet búvárok, a helyi horgászok bevonásával kutattak szombaton egész nap. A középkorú, Baranya megyei férfi - aki a hatóságok információja szerint szívbeteg - nem került elő, a keresését vasárnap folytatták. A horvát hatóságok felfüggesztették vasárnap délután a keresést.

A rendőrség közölte, hogy a rendkívül erős sodrású folyónak egy meglehetősen nehezen megközelíthető szakaszán folyt a kutatás a vízen és a parton egyaránt. A kajakot már korábban megtalálták, az azon a szigeten volt, ahonnan a férfi eltűnt, de miután teljesen átkutatták ezt a szárazulatot, ott sem bukkantak rá.

A horvát hatóságok közölték vele, hogy az a 22 éves horvát férfi, akinek a holttestét szombaton magyar oldalon, Heresznyénél találták meg a Drávában, hasonló időben tűnt el. Véletlen egybeesés lehet, hogy nemcsak szinte azonos időpontban, de ugyanarról a folyószakaszról jelentették be a fiatalember eltűnését is.

A katasztrófavédelmi szervezet szombaton reggel adta hírül, hogy 13 magyar kajakozó, akik Barcstól indultak el csütörtökön a Dráván, Répás közelében, egy szigeten akartak éjszakázni. Társuk ekkor hagyta el a táborhelyet, ahová nem tért vissza.

A rendőrök és segítőik péntek reggel csónakokkal kezdték keresni az eltűnt férfit, a kutatásban részt vettek a kajakozó társai, felesége és lánya is. A keresés azonban nem vezetett eredményre, ezért azt a délutáni órákban felfüggesztették, majd szombaton reggel folytatták búvárok bevonásával.