Elcsattant egy pofon a szlovák parlamentben

2010.08.10. 16:12
Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke a kormányprogramról szóló parlamenti vita szünetében egy jókora pofont adott Igor Matovič SaS-képviselőnek, az Egyszerű Emberek polgári társulás vezetőjének, írja a bumm.sk.

Az SNS vezető politikusának nem tetszett Matovič írása, mely a Bratislavsko hetilap legutóbbi számában jelent meg, idézi fel a történteket a bumm.sk felvidéki magyar hírportál.

"Kezdődött az ülés, ő pedig odajött hozzám, megmutatta a cikket és azt kérdezte, én írtam-e és őt neveztem-e Ancsának. Azt válaszoltam neki, hogy természetesen" - mondta az Egyszerű Emberek polgári társulás vezetője.

Jan Slota és Anna Belousovova
Jan Slota és Anna Belousovova

A kérdéses írásban Matovič megismételte korábbi parlamentben tett kijelentését Belousovová felé. "Ancsát felszólítottam, vegye le az általa viselt keresztet, mivel azt gondolom, hogy egy keresztény politikus nem tolerálhatja szó nélkül a tolvajokat. Ne hozzon szégyent a keresztényekre" - idézte Matovič a cikkben leírtakat.

A képviselő közölte, nem akarja parlamenti bizottság elé vinni a pofozkodás ügyét, az egész incidenst keresztényként kezeli. "Részéről ez a keresztény szeretet megnyilvánulása volt, amelyre én úgy válaszolok, hogy a másik orcámat is felé fordítom" - üzente a parlamenti verekedőnek Matovič.  • Hírek
  • Személyi kölcsön