Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Lezuhant Alaszkában a NASA volt igazgatójának a gépe

2010.08.10. 17:35 Módosítva: 2010.08.10. 23:20

Lezuhant egy repülőgép Alaszkában hétfő éjszaka. A szövetségi amerikai állam nemzeti gárdája kedden azt közölte, hogy az eddigi adatok szerint nyolcan voltak a gépen. Az AP szerint az utasok közt volt a NASA egykori igazgatója, Sean O'Keefe, illetve Ted Stevens volt republikánus szenátor.

A CNN este ezt megerősítette, illetve arról számolt be, hogy O'Keefe és a fia túlélték a balesetet, Stevens szenátor és négy további utas azonban meghaltak.

A mentőosztagok kedden reggel elérték a roncsok helyét. A bejelentés szerint a szerencsétlenség Dillingham városa közelében történt, és a rossz időjárás okozhatta.

A védelmi eszközöket, így például a repülőket és fegyvereket is gyártó EADS észak-amerikai kirendeltsége megerősítette, hogy O'Keefe a fedélzeten tartózkodott, további részleteket azonban nem közöltek. Jelenleg O'Keefe a vezérigazgatója az európai cég észak-amerikai kirendeltségének.

Az Anchorage Daily News nevű helyi lap szerint a gép egymotoros, propelleres Havilland Canada DHC-3 Otter típusú volt.

Ez a harmadik repülőszerencsétlenség két héten belül Alaszkában. Július végén lezuhant az amerikai hadsereg C-17 Globemaster típusú szállítógépe Anchorage közelében, a négyfőnyi személyzet meghalt. Augusztus elején egy két hajtóműves katonai szállítógép zuhant le a Denali Nemzeti Parkban, hárman haltak meg.