Romák barikádoztak el egy francia sztrádát

2010.08.15. 18:42 Módosítva: 2010.08.15. 22:38
Több mint 250 autóval, teherautóval, és lakókocsival barikádoztak el egy autópályát vasárnap Franciaországban a roma kisebbség tagjai.

A sztrádát Bordeaux közelében zárták le, jelentős közlekedési fennakadásokat okozva a nyári hétvégén. Az akciót a Franciaországi Romák szervezete kezdte tiltakozásul, amiért a hatóságok vasárnap több száz romát űztek el egy felszámolt illegális táborhelyről, Anglet városa közeléből.

Franciaországban a köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy egy hónapja jelentette be a biztonsági intézkedések drákói szigorítását, amelynek részeként az államfő azt ígérte, hogy három hónapon belül 300 engedély nélkül létesített sátortábort számolnak fel.

A francia elnök egyúttal azt ígérte, hogy kitoloncolják az országból a külföldön született romákat. Franciaországban egyébként a becslések szerint mintegy 15 ezer Kelet-Európából származó roma él illegális sátortáborokban, és elhagyott épületekben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét