Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Castro szerint Oszama bin Laden a CIA ügynöke

2010.08.27. 19:57 Módosítva: 2010.08.27. 20:11
A kubai vezető szerint az al-Kaida vezetője amerikai ügynök, aki George W. Bush hatalmi céljait segítette.

Fidel Castro vezető kubai politikus szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet élén álló Oszama bin Laden igazából egy fizetett amerikai ügynök, aki mindig akkor robbantott, amikor George Bush volt amerikai elnök meg akarta ijeszteni a világot.

A Kubai Kommunista Párt első titkára ezt a véleményét a Wikileaks oknyomozó honlapon az afganisztáni háborúról nemrég megjelent titkos dokumentumokra alapozza. Ezek "ténylegesen bizonyítják, hogy (bin Laden) CIA-ügynök" - idézte őt a párt hivatalos napilapja, a Granma pénteki száma.

A kubai vezető azt is kijelentette, hogy bin Laden igazi hangját 2001 végén lehetett hallani utoljára, nem sokkal a szeptember 11-i támadások után. Szerinte az a személy, aki később terrorakciókkal fenyegetőzött, csak "egy rossz színész".

Fidel Castro abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy fogadta Daniel Estulin litván írót, aki háromkötetes művet jelentett meg a világot irányító titkos kormányról, az úgynevezett Bilderberg Klubról. Ennek a klubnak a tagjai kiemelkedő nemzetközi üzleti vezetők és politikusok, mint például Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A kubai vezető nagyra tartja ezt az összeesküvés-elméletet.