Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Összeütközött két repülőgép egy brit versenyen

2010.09.05. 10:41

Összeütközött a levegőben két kisrepülőgép egy szombati versenyen a nagy-britanniai Wight-sziget fölött, és az egyiken tartózkodó két ember meghalt, közölte a rendőrség.

A légcsavaros gépeknek egy-egy utasa volt a pilóták mellett. Az egyik kisgép – egy kétüléses sportrepülőgép –  súlyosan megrongálódott ugyan, de tovább tudott repülni, és végül sikeres kényszerleszállást hajtott végre Bembridge repülőterén. A másik gép – egy négyüléses túragép – viszont elvesztette egyik szárnyát és lezuhant egy nehezen megközelíthető, erdős területen, írja a Telegraph. A gépen ülők – a Wight Gazette információi szerint egy apa és fia – azonnal meghaltak. A fák közé zuhant, lángoló roncsot egy helybéli farmer találta meg orral a földbe fúródva.

A szerencsésebben járt gép pilótája nem sérült meg, de sokkos állapotba került, ezért kórházba vitték megfigyelésre. A Wight Gazette úgy tudja, hogy utasa súlyos belső sérüléseket szenvedett a kényszerleszálláskor.

A repülőgépek a Rolls Royce Merlin Trophy versenyen vettek részt, a légi futamban 19 repülőgép indult. A Rolls Royce Merlin a kisgépek híres Schneider Trophy versenyének előfutama. Az utóbbit vasárnap rendezték volna meg, de a tragédia miatt lefújták.