Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Harminchatan túlélték a venezuelai gép katasztrófáját

2010.09.14. 06:44
A végleges adatok szerint tizenöt halottja és harminchat sebesültje van a hétfői venezuelai légi szerencsétlenségnek.

Korábban még arról számoltak be, hogy négy ember sorsa ismeretlen, és a mentőalakulatok folytatják a kutatást. Végül mindenkit megtaláltak, az összegzés szerint harminchatan kerültek kórházba különféle sérülésekkel, és összesen tizenöt holttestet találtak.

A dél-amerikai ország hatóságainak közlése szerint az állami Conviasa légitársaság egy belföldi járata, ötvenegy emberrel a fedélzetén meghibásodás miatti kényszerleszállás közben csapódott a földnek az ország délkeleti részén, alig tíz kilométerre a repülőtértől.

Francisco Garcés közlekedési miniszter elmondta, a Karib-tengeri Margarita-szigetről, Porlamarból érkező ATR-42-es típusú, francia-olasz gyártmányú kétmotoros repülőgép nem sokkal a leszállás előtt zuhant le, alig tíz kilométerre a Manuel Carlos Piar nemzetközi repülőtértől, Ciudad Guayanánál (Puerto Ordaznál).

A pilóta elveszítette az ellenőrzését a gép felett, és ezt jelentette is az irányítótoronynak, majd kényszerleszállással próbálkozott. A szerencsétlenség közép-európai idő szerint hétfőn 15 óra 20 perckor történt.


View Larger Map

Venezuelában utoljára 2008-ban történt súlyos repülőgép-szerencsétlenség. Akkor a Santa Barbara magán légitársaság egyik utasszállító gépe zuhant le egy hegyvidéki térségben, 46 emberrel a fedélzetén, a balesetet senki sem élte túl.