Elfogták a rendőrre lövő nyugdíjas matematikust

2010.09.17. 11:14

Elfogták Svájcban azt a nyugdíjas matematikust, aki több mint egy hete meglőtt egy rendőrt - jelentették be pénteken a hatóságok. Peter Hans Kneubühl  a múlt hét csütörtökén súlyosan megsebesített egy rendőrt, majd elbarikádozta magát a házában, az ország nyugati részén található Biel városában. Másnap rálőtt a házat körbevevő rendőrökre, és kiszökött az épületből.

Száz rendőr eredt a nyomába, kutyákkal és helikopteres támogatással. Heves bírálatokat váltott ki a svájci társadalomban, hogy napokig nem voltak képesek elfogni a férfit. A  pénteki hivatalos közlemény szerint Kneubühlt elfogásakor megharapta egy rendőrkutya, de ezt leszámítva sértetlen.

Peter Hans Kneubühl
Peter Hans Kneubühl

A 67 éves férfi házát egy bírósági ítélet szerint árverésre kell bocsátani. Ezzel kapcsolatban a ház szemléjét a múlt hét szerdáján tartották volna meg, de a férfi nem engedte be otthonába a szemlézőket, s miután a különböző hatóságok sikertelenül próbáltak vele beszélni, és a rendőrség is beavatkozott, elbarikádozta magát az épületben. Az első lövéseket csütörtökre virradó éjjel adta le, az egyik rendőrt a fején találta el. A lövöldözés után sikerült elmenekülnie.

Múlt péntek hajnalban Kneubühl váratlanul újra megjelent belvárosi háza közelében, több lövést leadott a környéket megfigyelés alatt tartó rendőrökre, majd ismét kereket oldott. Már a hét végén kiderült, hogy a nyugdíjas matematikus már évek óta készülődött a fegyveres ellenállásra a hatóságokkal szemben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport