Lövöldözés egy amerikai kórházban

2010.09.17. 07:30
Két halottja és egy súlyos sérültje van a csütörtöki incidensnek.

Lelőtte édesanyját, majd magával is végzett csütörtökön egy amerikai férfi, aki előzőleg rálőtt a baltimore-i Johns Hopkins kórház egyik orvosára. Anthony Guglielmi rendőrségi szóvivő az AP hírügynökségnek elmondta, a férfi és rokona meghalt a kórteremben, ahol a fegyveres az orvos lelövése után elbarikádozta magát.

A baltimore-i lövöldöző azért támadt rá édesanyja orvosára, mert azt hitte, hogy a doktor hibája miatt bénult meg az idős asszony, mondta a kórház egyik nővére a The Baltimore Sun című napilapnak, beszámolva a helyi idő szerint csütörtök délelőtt 11 óra körül történt esetről. Mint mondta, a doktor azonban jól végezte a dolgát, és nem az operációval függött össze a nő állapota.

Az ötven éves Paul Warren Pardus az elmúlt hetet a kórházban töltötte 84 éves édesanyja mellett, akit daganatos megbetegedéssel kezeltek. A férfi csütörtök délután a kórház nyolcadik emeleti folyosóján beszélgetett anyja kezelőorvosával, majd hirtelen előrántott az övéből egy félautomata pisztolyt , és hasba lőtte az orvost. Pardus ezután bezárkózott anyja szobájába, ahol - feltehetően rögtön a támadás után - lelőtte az asszonyt, majd magával is végzett. Holttestüket három órával később fedezték fel a helyszínre érkező kommandósok, akik robotkamerát küldtek be a szobába.

A lelőtt orvost azonnal a kórház sürgőségi osztályára szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Anthony Guglielmi, a baltimore-i rendőrség szóvivője az AFP-nek azt mondta, a sebesült orvos kritikus állapotban volt a támadás után, de várhatóan túléli a sérülést.

A több mint harmincezer embert foglalkoztató kórházkomplexumban a betegeknek és a látogatóknak nem kell fémdetektoros kapun átmenniük az épületekbe lépve. Egyedül a sürgősségi osztályon vizsgálják át biztonsági őrök a belépőket. Az amerikai kórházak többségében egyébként nincsenek fémkereső kapuk és nem kell biztonsági ellenőrzésen átesniük a látogatóknak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport