Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Magyar emberkereskedőket tartóztattak le Mexikóban

2010.09.24. 13:18
Emberkereskedelem miatt vettek őrizetbe egy magyar házaspárt és fiatalkorú gyermekét Mexikóvárosban, közölte a fővárosi főügyészség hivatala.

A terra.com szerint a 41 éves L. J-t, alias Fernandót és vele egyidős feleségét, az Issa fedőnevet használó S.O.-t, valamint 17 éves, Gabriel néven emlegetett fiukat azután tartóztatták le, hogy a szövetségi hatóság kiszabadított egy nőt, akit a család otthonában tartott fogva, és alkalmanként szállodai vendégekkel folytatott prostitúcióra kényszerített.

A korábban modellként dolgozó, Sonora szövetségi államban élő nőt csalással és fenyegetéssel vették rá arra, hogy szállodákban jelenjen meg, és ott létesítsen szexuális kapcsolatot a pár által szerzett ügyfelekkel. A feleség és fia minden egyes alkalommal felügyelte és a hotel épülete előtt várta a nőt, akinek kényszermunkája végeztével le kellett adnia a megkeresett pénzt.

A rendőrségen végül az egyik szállodai vendég tett feljelentést, amelynek alapján őrizetbe vették a magyar házaspárt és kiskorú gyermekét. Az ügyben a kiszabadított áldozat mellett vallomást tett egy monterreyi nő is, aki megerősítette a fogva tartott modell által elmondottakat.