Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Kiállították Prágában a meztelen Topoláneket

2010.10.08. 06:54
Prágában rendeztek kiállítást az olasz paparazzó, Antonello Zappadu képeiből, köztük a meztelen Mirek Topolánekről készült fotóból. Zappadu eladni nem hajlandó a képet, de ha Topolánek kéri, megkaphatja.

Mirek Tobolánek volt cseh miniszterelnök meztelen fotóját is kiállították Prágában a híres olasz paparazzó, Antonello Zappadu kiállításán. Zappadu Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök életének pillanatait örökíti meg, ebben a sorozatban láthatóak azok a fotók is, amik Berlusconi nyaralójában készültek.

Zappadu szerint merő véletlen, hogy Mirek Topolánekről meztelen képet készített. A megnyitón elmesélte, fogalma sem volt, kik tartózkodnak Berlusconi szardíniai luxusvillákában, amikor a fotókat készítette. A meztelen nők társaságában lekapott pucér Topoláneket orosz mágnásnak gondolta.

Zappadu 870 méteres távolságból készítette a képeket.

Topoláneket tulajdonképpen maga Silvio Berlusconi "leplezte le", amikor személyiségi jogai megsértése miatt beperelte Zappadút. A fotós szerint csak nehezen kivehetők az arcok a nagy távolságból készült fényképeken, és szerinte senki sem ismerte volna fel Topoláneket, ha az olasz kormányfő maga el nem árulja a kilétét.

A miniszterelnöki feljelentés nyomán az olasz rendőrség elkobozta Zappadu fotóit, számítógépét és a munkájához szükséges egyéb berendezéseket, a fotós most Kolumbiában él. Sok fényképet azonban sikerült megmentenie, köztük a cseh kormányfő családját ábrázoló fotókat, amelyeket egy dél-amerikai széfben helyezett biztonságba. A fényképek nem eladók, de ha Topolánek igényt tart rájuk, kész neki adományozni azokat, mondta Zappadu.

Zappadu elmondta, hogy nem lesifotósnak, hanem "oknyomozó fotóriporternek" tartja magát. A prágai kiállításon sem csak miniszterelnökökről készült "botrányfotók" láthatók, hanem például a szardíniai banditák és a kolumbiai drogmaffia világát dokumentáló fényképek is.