Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Hat halott a csecsen parlamentnél

2010.10.19. 08:10 Módosítva: 2010.10.19. 14:34
Hat ember halt meg kedden a csecsen parlamentnél, jelentette be Ramzan Kadirov elnök. Az épületet fegyveresek támadták meg, biztonsági szolgálatok közbeléptek, a különleges akció befejeződött.

Ramzan Kadirov elnök közlése szerint hatan haltak meg a csecsen parlament épületében, illetve közelében, amikor fegyveresek törtek be a területre. Az első információk szerint egyikük felrobbantotta magát – ezt később cáfolták –, utána tört ki lövöldözés, és a támadók túszokat is ejtettek. A halottak közül hárman támadók voltak, akik két kormányőrt és egy civilt gyilkoltak meg az első percekben.

Hat halott a csecsen parlamentnél

A csecsen belügyminisztérium néhány órával az első hírek után bejelentette, a különleges egységek likvidálták a terroristákat. Jelezték azt is, hogy a korábbi jelentésekkel szemben nem sérült meg Dukuvaha Abdurahmanov házelnök. Az illetékesek idővel határozottan cáfolták, hogy a fegyvereseknek sikerült volna túszokat ejteni.

Az incidensről tájékoztatták Rasid Nurgalijev orosz belügyminisztert, aki Groznijban tartózkodik, hogy a rendőrség napja alkalmából értekezletet tartson a csecsenföldi belügyminisztériumban. A terroristák a reggeli órákban a képviselők járművei nyomában jutottak be a területre egy személyautóval.