Letartóztattak egy olasz maffiafőnököt

2010.10.24. 00:08
Olaszországban letartóztattak egy maffiafőnököt, aki 1999 óta rejtőzködik a hatóságok elől, és rajta van a harminc legkeresettebb szökevény listáján - jelentette be a rendőrség szombaton.

A 38 éves Gerlandino Messinát a szicíliai Favara városban fogták el. Több gyilkosságért és bűnszövetkezetben való részvétellel vádolják. Egyes olasz sajtójelentések szerint Messina a szicíliai maffia, a Cosa Nostra kettes számú vezetője, Matteo Messina Denaro mögött.

Az olasz rendőrség több magas rangú maffiafőnököt tartóztatott le az utóbbi hónapokban. A belügyminisztérium közleménye szerint a harminc legveszélyesebb keresztapa közül huszonnyolc már rácsok mögé került. A sajtó úgy tudja, hogy a bűnözők listájára - amelyet a hatóságok folyamatosan frissítenek - újabb nevek kerültek fel, így tizenhat maffiózó még mindig szabadlábon garázdálkodik.

Nem kapták még el a 16 éve körözött Denarót sem, akit Playboy Bossnak becéznek, mert szereti a luxusautókat, az aranyórákat és szoknyabolond. Az ötvenes éveiben járó Denaro állítólag 2006 után vette át a Cosa Nostra vezetését, miután letartóztatták Bernardo Provenzanót. A több mint ötven gyilkosság elkövetésével vádolt Denaro a szicíliai maffia új generációjához tartozik, és gyakorta éri az a vád, hogy túl kegyetlen, és nem tartja tiszteletben a bűnszövetkezet becsületkódexét.  • Tippek
  • Árfolyam