Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Nyolc halott egy iraki ékszerrablásban

2010.10.26. 21:32

Legalább nyolc ember életét követelte egy ékszerrablási kísérlet az Irak északi részén található Kirkuk városában - jelentették kedden rendőrségi és kórházi források.

A hatóságok közlése szerint több fegyveres kézigránátokat hajított be a Bagdadtól 250 kilométerre északra fekvő Kirkuk forgalmas piacának egyik ékszerüzletébe, majd ezt követően tűzharc alakult ki a támadók és az ott tartózkodó biztonsági erők között. Az incidens során életét vesztette a bolt három tulajdonosa, négy vásárló, közöttük egy nő és gyermeke is, valamint legalább egy rendőr is. Többen megsebesültek.

A rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy a támadók még azelőtt elmenekültek, hogy bármit is elvihettek volna az üzletből. Az egyelőre nem ismeretes, hogy a fegyveresek felkelők voltak-e vagy egy bűnbanda tagjai.

Irakban az utóbbi hónapokban rendszeressé váltak az ékszerüzletek és bankok elleni támadások. Biztonsági tisztviselők szerint a 2003-as amerikai invázió után fegyvert ragadó szélsőségesek egy része gyakran az utcai bűnözésből, azaz bank- és ékszerrablásból finanszírozza működését.