Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Lezuhant egy kisgép Pakisztánban

2010.11.05. 06:12
A magángépen huszonegyen voltak, mindannyian meghaltak. Az egyik motor felmondta a szolgálatot.

Huszonegy személlyel a fedélzetén, röviddel a felszállás után lezuhant egy utasszállító kisrepülőgép a dél-pakisztáni Karacsi városának nemzetközi repülőtere közelében pénteken. A szerencsétlenséget műszaki hiba okozta, és nincsenek túlélők.

A pakisztáni hatóságok szerint a gépet az olaszországi székhelyű ENI olajvállalat bérelte, alkalmazottai éppen egy olajmezőhöz tartottak Szindh tartományba. Pervez George, a pakisztáni polgári repülésügyi hatóság szóvivője elmondta, hogy a fedélzeten tizenhét utas, két pilóta, egy mérnök és egy biztonsági őr tartózkodott. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem tudni közelebbit, állítólag legalább egy külföldi volt köztük, de a többség pakisztáni. Korábban a pakisztáni hatóságok még azt közölték, hogy a fedélzeten egy amerikai olajkonszern alkalmazottai utaztak.

A lezuhant gép roncsai
A lezuhant gép roncsai

A gép Beechcraft 1900 típusú volt, nem pedig Cessna, amint először közölték. A tizenkilenc utas szállítására alkalmas kisrepülőgép pilótája közvetlenül a felszállás után közölte az irányítótoronnyal, hogy a két motor közül az egyik felmondta a szolgálatot. A műszaki hiba miatt felszólították a pilótát, hogy térjen vissza a repülőtérre, ahonnan felszállt, de ahogy a gép kezdett megfordulni, lezuhant. A jármű a földbe csapódás után darabokra tört és kigyulladt, az áldozatok a felismerhetetlenségig összeégtek.

Pakisztánban legutóbb júliusban történt súlyos légi katasztrófa. Az Airblue pakisztáni légitársaság repülőgépe Iszlámábád közelében zuhant le, a fedélzeten tartózkodók közül mindenki - összesen 152 ember - meghalt.