Ezer halott magzatot találtak Thaiföldön

2010.11.19. 12:38
Újabb halott magzatokat találtak abban a thaiföldi templomban, ahol korábban több száz magzat maradványait találták meg. Feltehetően illegális abortuszok után rejtették el a magzatokat.

Ezer halott magzat maradványait találták meg pénteken abban a thaiföldi templomban, ahol nemrég fedeztek fel egy helyiséget a holttestek százaival. A rendőrség szerint további holttesteket is találhatnak.

Újabb helyiséget nyitottak ki a templom halottasházában, miután néhány napja az egyik szobában 348 magzatot találtak. A kihallgatások során kiderült, hogy összesen három különböző helyen, műanyag zsákokban rejtették el a valószínűleg illegális abortuszokból származó maradványokat. "Csak egy szobában 950 magzatot találtunk, és most nyitjuk ki a következőt" - mondta Sombat Milintajinda, a thaiföldi rendőrség ezredese.

A felfedezés sokkolta Thaiföldet. Az ázsiai országban csak akkor lehet a terhességet megszakítani, ha az veszélyeztetné az anya egészségét, vagy nemi erőszak útján történt a fogantatás.

A közegészségügyi minisztérium átfogó vizsgálatot rendelt el a beavatkozást végző klinikákon. A becslések szerint évente 80 ezer magzatot hajtanak el törvénytelenül Thaiföldön. Az ügyben eddig egy embert tartóztattak le, a 33 éves nő beismerte, hogy abortuszokat végzett el.  • Tippek
  • Árfolyam