Drámai lövöldözés egy floridai iskolában

Tüzet nyitott egy fegyveres férfi az egyik floridai iskolaszék tanácskozásán, kedden este. A drámai jelenetet videóra vette az iskola belső tévéhálózata, és azt szerdán szemtanúk megszólaltatásával bemutatta több amerikai csatorna is.

A férfi pontos indítéka egyelőre nem ismert. A bejelentés szerint a lövöldöző öngyilkos lett, de rajta kívül másnak nem esett baja. A lövöldözés a floridai Panama City iskolaszékének ülése közben történt.

Az 56 éves férfi, bizonyos Clay A. Duke korábban börtönben volt. Az iskolaszék vezetője, Bill Husfelt azt mondta, hogy néhány perccel a férfi megjelenése után vörös festékszóróval "V"-betűt (V, mint vendetta) fújt a falra, majd elővette a fegyverét és arra utasított mindenkit, hogy távozzanak a teremből az iskolaszék tagjainak kivételével.

Duke kis idő múlva kiküldte a teremből a testület egyetlen női tagját, Ginger Littletont. Az asszony azonban visszalopózott, majd elkezdte a táskájával ütni Duke fegyvert tartó karját. "Az járt a fejemben, ez az utolsó lehetőség, hogy eltérítsem a szándékától"- mesélte később a nő.

Duke, aki tagbaszakadt ember volt, erre megfordult, és ellökte a nőt, aki a földre zuhant, miközben az iskolaszék asztal alá bújt tagjai könyörögtek neki, hogy ne álljon fel, és ne hergelje Duke-ot. A férfi ekkor felemelte fegyverét, és azt mondta: "Maga átkozott boszorkány", de nem lőtt rá az asszonyra.

A férfi ezután hosszan vitatkozott Bill Husfelttel, adókról és felesége munkahelyi elbocsátásáról beszélt, majd rászegezte pisztolyát és lőni kezdett. A testület tagjai az asztal alá vetették magukat, a férfi több lövést is leadott rájuk. Ekkor jelent meg a biztonsági főnök, Mike Jones, egy volt rendőr, és rálőtt Duke-ra, akit eltalált a lábán. Duke még visszalőtt egyet, de nem ért célt, majd fejbe lőtte magát. Duke egyébként senkit nem talált el.

A rendőrség közlése szerint Duke a múlt héten nyitott egy oldalt a Facebook-on, ahol az osztályharcról irt, és képeket töltött fel a "V mint Vendetta (Vérbosszú)" című filmből. Bill Husfelt, az iskolaszék elnöke azt mesélte, hogy megpróbálta jobb belátásra bírni Duke-ot, és könyörgött neki, hogy dobja el a fegyvert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport