Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Terrorpánik Mumbaiban

2010.12.24. 12:23
Útzárakat állított fel az indiai rendőrség Mumbai szállodái és konzulátusai körül, állítólag négy pakisztáni készül terrortámadásra a városban.

Négy pakisztáni után indított hajszát az indiai rendőrség Mumbaiban. Az indiai hatóságok szerint a pakisztániak szélsőséges iszlámisták, akik merényleteket akartak elkövetni a városban. A helyi rendőrfőnök szerint a pakisztániak a Laskar-e-Taliba (LET), a pakisztáni talibán tagjai.

A rendőrség közreadta a feltételezett támadók fényképét és útblokádokat állíott fel a városban.

Az indiai hatóságok a LET-et tartják a 2008-ban végrehajtott, 166 halálos áldozattal járó mumbai terrortámadás-sorozat elkövetőjének.

A BBC beszámolója szerint a rendőrség most teljesen elzárta a Taj Mahal Palace szállóhoz vezető utakat. A 2008-as támadások fő célpontja a luxusszálló volt. Jelentősen megerősítették a városban található külföldi konzulátusok védelmét is.

Az indiai hatóságok szerint "komoly veszélyt" jelent a fenyegetés, tudomásuk szerint a négy pakisztáni "nemrég érkezett Mumbaiba". Szeptemberben már volt hasonló pánik Mumbaiban, akkor két pakisztánit kerestek. Akkor nem találtak senkit, de támadás sem történt.