Ezrek rekedtek az utakon Kínában

2010.12.28. 15:03
Utasok ezrei rekedtek az utakon, miután tucatnyi autópályát lezártak a köd miatt a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban. Hét órán át a tartományi székhely repülőtere sem fogadott, illetve indított járatokat.

A szecsuani medencét és a Csinghaj-Tibet (Qinghai-Tibet) fennsík keleti részét sűrű köd borította be kedd hajnaltól a déli órákig, ezért hat

100 jármű ütközött össze a ködbe burkolózott autópályán
100 jármű ütközött össze a ködbe burkolózott autópályán

térségbeli város léptetett életbe közlekedési korlátozásokat, adott ki figyelmeztető felhívásokat. Tizenegy autópályát lezártak.

Csengtu (Chengdu) repülőterén 110 járat indítását, illetve fogadását halasztották el, hatot töröltek. Helyi idő szerint délelőtt fél 11-ig közel tízezer ember várta, hogy meginduljon a légi közlekedés.

Kína északi és nyugati részén a havazás és a hideg okoz gondot. A Hszincsiang-Ujgur (Xinjiang Uygur) autonóm terület nyugati végeiben kedden helyenként az 50 centimétert is meghaladta az addig leesett hó vastagsága. A hidegfront Nyugatról keleti irányba terjed, a meteorológiai szolgálat jelentése szerint Szecsuanban hirtelen 14 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenés következett be.

Az észak-kínai Belső Mongólia egyes részein egyméteres hó okozott fennakadást a közlekedésben és az áramszolgáltatásban. A helyi katasztrófaelhárítók négyezer, hó által elzárt polgárt láttak el kedden takarókkal, étellel, meleg ruhával és gyógyszerrel.  • Hírek
  • Hírek