László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt egy vegyi üzem Hollandiában

2011.01.05. 20:46
Felszólították a hatóságok a délnyugat-hollandiai Moerdijk város lakóit, hogy tartsanak zárva minden ablakot, ajtót, és ne menjenek a szabadba a környék vegyi üzemében kitört tűzvész miatt. Nagy a kockázata annak, hogy mérgező anyagot lélegeznek be azok, akik a szabad ég alatt tartózkodnak.

A tűzvész helyi idő szerint szerdán kora délután tört ki a vegyi anyagokat feldolgozó és csomagoló Chemie-Pack nevű cég üzemében. A hatóságok szerint a lángok helyenként negyven méter magasra csaptak fel. A hatóságok közlése szerint ötvenen dolgoztak az üzemben, és mindenkit sikerült időben kimenekíteni, majd biztonságba helyezni. Egyelőre nincsenek sérültek.

Az ANP holland hírügynökség közlése szerint az üzemből kiáramló veszélyes füst elérte a tizenöt kilométerre lévő Dordrecht városát, ahol szintén óvintézkedéseket hoztak a helyi hatóságok. A bejelentés szerint az üzemben lévő vegyi anyag gyúlékony, mérgező és maró hatású.

A holland igazságügyi miniszter szóvivője azt mondta, hogy az ország déli, Zuid-Holland nevű tartományában riadót rendeltek el. Ebben a tartományban van Hága és Rotterdam. A bejelentés szerint nagy erőkkel dolgoznak vegyvédelmi szakemberek a helyszínen, ahol a tűzoltókkal együtt repülőkatasztrófák esetén bevetett speciális tűzoltók is jelen vannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!