Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

A temerini fiúk közül ketten már biztos nem kapnak kegyelmet

2011.01.07. 20:49
A Vajdaság Ma értesülése szerint a 2004 óta börtönben ülő öt magyar fiatalember közül ketten már megkapták az elutasító választ kegyelmi kérvényükre. A szerb államfő állítólag korábban azt ígérte, megvizsgálják büntetésük enyhítésének lehetőségeit.

Az öt temerini fiú közül kettőnek már kézbesítették az elutasító választ a másfél évvel ezelőtt beadott kegyelmi kérvényre, írja a Vajdaság Ma hírportál. Máriás István, akire 15 évet rótt ki az újvidéki bíróság, Szilveszter napján kapta meg az elnöki hivataltól a levelet, amelyben az állt, hogy nem érdemesült a kegyelemre. A 13 évre ítélt Illés Zsolthoz január 6-érkezett meg az elutasító válasz.

Boris Tadić államfő decemberi újvidéki látogatása során részleteket nem mondott, de a Vajdaság Ma kérdésére megerősítette, hogy folyamatban van a kegyelmi kérvények mérlegelése. Az államfő Gurmai Zita európai parlamenti képviselővel folytatott megbeszélésén embertelennek minősítette a büntetést, és Gurmai szerint azt ígérte, megvizsgálják a büntetés enyhítésének esélyeit.

Az öt temerini fiatalt 2004 nyarán ítéltek el szándékos emberölés kísérlete miatt, mert súlyosan bántalmaztak egy szerb férfit, aki drogdíler volt. A sértett tavalyelőtt kábítószer-túladagolásban halt meg. Az öt fiatalt összesen 61 év börtönbüntetésre ítélték.