Boldoggá avathatják II. János Pál pápát

2011.01.14. 13:15
Már május 1-jén boldoggá avathatják II. János Pál pápát, miután XVI. Benedek is hivatalosan csodaként ismerte el egy Parkinson-kóros francia apáca gyógyulását.

XVI. Benedek hivatalosan is megtörténtnek ismerte el a II. János Pál boldoggá avatásához szükséges csodát, ezzel elődjét már május 1-jén boldoggá avathatják.

II. János Pál a Népstadion gyepén
II. János Pál a Népstadion gyepén

A Szentté Avatási Kongregáció kedden érvényesnek nyilvánította a boldoggá avatáshoz szükséges csodát, egy Marie Simon-Pierre nevű francia apáca hihetetlen meggyógyulását.

A Parkinson-kóros asszony azt mondta, hogy két hónappal II. János Pál halála után csodálatos módon meggyógyult, miután apácatársaival együtt az elhunyt páoához fohászkodott.

Az egyház által kirendelt orvosok megállapították, hogy nem volt orvosi magyarázat az apáca gyógyulására, habár 2010-ben kétségek merültek fel az esettel kapcsolatban. Egy lengyel lap szerint az egyik orvos azt állította, hogy az apáca talán nem Parkinson-kórban szenvedett, hanem egy olyan betegségben, amelyből a spontán gyógyulás lehetséges.

A boldoggá avatási eljárás már két hónappal II. János Pál halála után elkezdődött. A boldoggá avatás egy fontos lépcsőfok ahhoz, hogy később szentté avathassák a 2005. április 2-án elhunyt II. János Pált, írja a BBC.

Ehhez azonban a most jóváhagyotton kívül egy második elismert csodára is szükség lesz. Több mint kétszáz gyógyulást tulajdonítanak II. János Pálnak, de a csodatételt bizonyítani is kell.  • Hírek
  • Csok